Isabelle raakt niet meer snel buiten adem

Laat avondeten en dan ook nog veel snoepen: Isabelle deed het vaak en graag. Het effect van deze levenstijl was niet direct zichtbaar, maar na een tijdje zag Isabelle het wel. En dan vooral op de weegschaal.  Met haar lengte van 1.57m woog ze 76kg. Traplopen leverde problemen op want halverwege was ze al buiten adem. Dit ging haar te ver en ze besloot voor het eerst in haar leven met een dieet te beginnen, het Precon dieet.

Mijn motivatie

Mijn man en ik, we hebben altijd flink gegeten. We hebben allebei veel vrienden maar geen van hen zei dat ik steeds dikker werd. Het ging stap voor stap de verkeerde kant op. Mijn ouders spraken mij wel af en toe op mijn gewicht aan, maar het ging het ene oor in en het andere uit.

Ik raakte steeds sneller buiten adem. Dat heeft me tijdens mijn werk met mijn paarden steeds meer dwars gezeten. Toen ik afgelopen zomer een pony kocht, was dat voor mij de directe aanleiding om eindelijk iets aan mijn gewicht te doen.

Een bekende vertelde mij over het Precon dieet en ik dacht: "shakes, nou ja..." Toch kreeg ik het niet uit mijn hoofd en ik bezocht de website van Precon. Ik was nog steeds skeptisch, net zoals mijn man en vriendinnen, maar ik heb het Precon dieet toch een kans gegeven.

Mijn programma

Het begin van het dieet vond ik erg moeilijk. Het ergste was dat ik niet meer tussendoor kon snoepen. Ik had altijd allerlei zoetigheden bij mijn buro. Gelukkig waren de chocolade, aardbei en cappuccino shake ook erg lekker. Mijn skepsis over het dieet raakte ik door de lekkere shakes kwijt.

Na een aantal dagen had ik geen trek meer in tussendoortjes. Ik kon op de weegschaal het succes van het Precon dieet zien. Toen werd ik echt Precon fan! Ik heb consequent het dieet volgehouden, ondanks de vele verlokkingen in het dagelijks leven. Soms heb ik bij de normale maaltijd wel drop of chips als extraatje genomen. Een kleine zonde, maar ik hield het binnen de perken.

Ik heb vaak zelf gekookt, met veel verse groente. Omdat we tijdens de middagpauze altijd samen eten, heb ik meestal mijn eten van te voren klaargemaakt en zo meegenomen naar mijn werk. Dat heeft super gewerkt.

Fordern Sie hier Ihren gratis Diätplan an

Mijn tips

Het is belangrijk om te realiseren dat je discipline nodig hebt om succesvol af te vallen. Maar nadat de eerste successen duidelijk werden, kwam de motivatie om vol te houden vanzelf. Het is ook belangrijk dat je niet voor een ander aan een dieet begint - het moet echt jouw beslissing zijn. Alleen voor jezelf kan je de discipline opbrengen.

Op een bepaald moment ging mijn gewicht ondanks mijn dieet niet meer naar beneden. Dat bleef een tijdje zo. Op dat moment is het belangrijk sterk te blijven en niet te denken dat het niet werkt. Opeens ging mijn gewicht weer naar beneden.

Wat mij ook geholpen heeft is de aanschaf van een crosstrainer. Die heb ik in de woonkamer neergezet zodat ik gedwongen werd om echt meer te gaan bewegen.

Mijn succes

Vroeger was winkelen echt verschrikkelijk. Nu niet meer, want ik moet helemaal niks meer uitproberen. Ik weet van te voren al of het past. Geweldig!

Ik houd me door de week nog steeds aan het drie maaltijden principe. In het weekend ben ik niet meer zo consequent. Tijdens vakanties eet ik waar ik zin in heb, maar ik houd mezelf onder controle. Als mijn gewicht toeneemt, laat ik de zoetigheden achterwege. Alcohol drink ik sowieso weinig.

Mijn 7 paarden houden me de hele dag bezig. Daarbij jog ik regelmatig en ik doe krachttraining. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik ooit zo fit zou zijn. Als ik naar mezelf in de spiegel kijk, denk ik echt 'wow'!

Begin nu met het Precon dieet