Na 14 jaar kan Prisca normaal winkelen

Prisca had tevergeefs verschillende diëten gevolgd. Na de geboort van haar 3e kind had ze kledinggrootte 56. Dat was voor het absolute dieptepunt. Dit wist ze zeker: op haar trouwdag wilde ze er anders uitzien.

Prisca begon met een gewicht van 133 kg met het Precon dieet en droeg op haar trouwdag een jurk met grootte 38/40. Een prachtig succes, dat naar meer smaakte.

Prisca's motivatie

Prisca, 133 kg

Slank was Prisca eigenlijk nooit, maar na de geboorte van haar derde kind kwam ze nog een keer flink aan. Ze had min of meer alle diëten wel een keer geprobeerd, maar niks werkte. Dat was nogal deprimerend.

Prisca kreeg een hekel aan zichzelf en was alleen nog maar chagerijnig. Toen kwam het sleutelmoment. Ze stond bij de kassa in de supermarkt en toen zei een kindje "kijk mama, die vrouw is zwanger". Dat was de druppel, ik moest het nog een keer proberen. Ook omdat ik mijn huwelijksfeest had gepland.

Een vriendin en haar zus hebben mij overgehaald om met het Precon dieet te beginnen. Ze toonden foto's van zichzelf hoe ze er vroeger uitzagen, toen ze nog dik waren. Ik dacht: als zij het kunnen, kan ik het ook. In mijn directe omgeving werd sceptisch gereageerd, wat mij extra motivatie gaf om nu wél te slagen.

Prisca's programma

Het Precon dieet maakte Prisca duidelijk dat ze volkomen verkeerd at. Ze at gewoon alles, gooide alles naar binnen. Door Precon ging ze zich voor het eerst intensief met haar voeding bezighouden.

Het begin van het dieet viel Prisca zwaar. Vooral de pauzes tussen het eten, dat was afzien. Maar opeens stopte dat. Zelfs 's avonds had ze geen honger meer. Dan nam ze wel een shake, omdat ze wist dat ze de voedingstoffen nodig had.

's Ochtends at Prisca meestal een muesli, 's middags en 's avonds een Precon maaltijd. Ze begon ook aan sport te doen. Prisca kon bijna zien hoe de kilo's erafvlogen. Dat was de perfecte motivatie. Ze kocht alleen tweedehands kleding omdat ze wist, dat ze niet lang zouden passen.

Prisca's tips

De belangrijkste tip: gewoon beginnen en proberen. Moed hebben om de eerste stap te zetten. Na een moeilijke beginfase, loopt het dan vanzelf. Prisca wil u meegeven: als zij het kan, kunt u het ook.

Het is belangrijk om een gevoel te krijgen, wat men nu eigenlijk eet. Basiskennis over voeding is belangrijk om goed af te kunnen vallen. Door het Precon dieet leert u dat gelukkig.

Als Prisca zin in iets zoets had, liet ze na de maaltijd een klein stukje chocolade eenvoudig smelten in haar mond. En als ze dan onderweg was, nam ze als maaltijd een chocoladereep van Precon.

Mein Erfolg

Als ich mein erstes Ziel erreicht hatte, war ich mit einer Freundin shoppen – zum ersten Mal nach 14 Jahren! Unglaublich, ich hätte nie gedacht, daß ich noch mal schöne Kleider tragen kann.

Heute trage ich Größe 36/38. Um mein Gewicht zu halten esse ich morgens und mittags was ich will – aber bewusst. Abends trinke ich meistens einen Shake, und einmal im Jahr mache ich für zwei Wochen eine Kur mit Precon.

Nach einer Bauchdeckenstraffung vor drei Jahren fühle ich mich total wohl in meiner Haut. Ich will nie wieder zunehmen, so viel steht fest. Bin ich froh, daß ich mit Precon noch einen Versuch gewagt habe!

Diät starten