Aardappel kool ovenschotel

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 580Koolhydraten: 77 g Vet: 20 g Eiwit: 23 g Broodeenheden: 6,4

Aardappel kool ovenschotel

Bereiding

Bereidingstijd: 10 Minuten
Gaartijd: 35 Minuten
Calorieën per portie: 580

De aardappel kool schotel

De oven op 180 graden voorverwarmen (met de boven/onder oven). De boter licht laten smelten en een vlakke schotel insmeren. De helft van de aardappelschijfjes in de vorm doen.

De koolreepjes in kokend, licht gezouten water 2 minuten blancheren, in een zeef laten uitlekken, kort met koud zout water laten afschrikken en afdrogen. De geblancheerde kool en de tomaten blokjes aan de aardappelschijfjes toevoegen en de rest van de aardappelschijfjes over de kool doen.

De eieren met de melk en de slagroom doorelkaar kloppen. Met de gemalen peper, muskaat en het zout kruiden en over de aardappel kool massa gieten. In de oven op de middelste bakplaat bakken.

De salade

De veldsalade op twee saladebordjes verdelen. De plakjes toast in blokjes snijden. De boter in een anti-aanbakpan opwarmen. De blokjes toast kort aanbakken, laten afkoelen en over de veldsalade verdelen.

Maak van de fijn gesneden uien, de olijfolie, azijn, en evt. 2 el water, mosterd, peper en zout een sausje en doe over de veldsalade.

De aardappel kool schotel op twee bordjes doen en de veldsalade erbij serveren.

De diepgevroren verschillende soorten fruit laten ontdooien en met de rietsuiker mengen en serveren.

Opmerking

De gevulde ovenschotel met aluminiumfolie bedekken als die tijdens het bakken in de oven te bruin wordt.
In plaats van kool smaakt de schotel ook erg lekker met verse diepgevroren spinazie.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 TL boter (4 g)
  • 400 g aardappelen, geschild, in dunne plakjes gesneden
  • 100 g veldsalade, schoongemaakt, in kleine stukjes gescheurd
  • Vers gemalen peper, muskaat en zout
  • 1 kleine ui, geschild, fijn gehakt
  • 1 plak volkoren toast (25 g)
  • 2 EL slagroom 30 % vet (30ml)
  • 200 ml melk 1,5 % vet
  • 2 eieren
  • Azijn, mosterd, vers gemalen peper, zout
  • 1 TL boter (4 g)
  • 1 TL olijfolie (5 g)
  • 2 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
  • 400 g kool, schoongemaakt, in reepjes gesneden
  • 400 g verschillende soorten fruit, diepgevroren
  • 2 EL rietsuiker (30 g)