Aardappelgratin met zucchini

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 460Koolhydraten: 60 g Vet: 15 g Eiwit: 18 g Broodeenheden: 5

Aardappelgratin met zucchini

Bereiding

Bereidingstijd: 60 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 460

De champignons schoonmaken en in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.

De zucchini schoonmaken, wassen en in plakjes snijden. De gekookte aardappen, schillen, laten afkoelen en in plakjes snijden.

Voor de bechamelsaus de boter in de pan opwarmen. Het meel met een garde erdoor roeren en onder constant roeren aanbakken net zolang totdat bellen ontstaan. Dan de melk toevoegen beetje bij beetje en blijven roeren. De saus aan de kook brengen. Bij matig vuur, onder constant roeren, 10 minuten laten koken. De geschilde, fijn gesneden knoflooktenen en de helft van de parmezaanse kaas toevoegen. Met nootmuskaat, peper en zout op smaak brengen.

De peterselie laten ontdooien, wassen, laten uitlekken, fijn snijden en door de bechamelsaus roeren.

Een bakvorm met de margarine invetten. De helft van de aardappelen toevoegen en de champignons toevoegen.

De rest van de aardappelen en de zucchiniplakjes daar boven opleggen, doe de saus erover heen en met de rest van de Parmezaanse kaas en het paneermeel bestrooien.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 TL distelolie (5 ml)
  • 2 EL fruitazijn (30 ml)
  • 1 EL meel (10 g)
  • 100 g veldsalade
  • 3 EL paneermeel (à 10 g)
  • 1 EL boter (10 g)
  • Nootmuskaat, peper, zout
  • 1 TL margarine (4 g)
  • 0,5 TL mosterd
  • 500 g aardappelen
  • 250 ml melk, 1,5 % vet
  • 2 EL citroensap (à 15 ml)
  • 150 g champignons
  • 4 EL geraspte Parmezaanse kaas (20 g)
  • 0,5 kleine ui (25 g)
  • 1 wortel (100 g)
  • 1 knoflookteen
  • 0,5 bosje peterselie (5 g)
  • 1 snufje rietsuiker
  • 1 zucchini (150 g)