Amandel couscous met currybonen en rozijnen

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 598Koolhydraten: 69,5 g Vet: 25,4 g Eiwit: 21,2 g Voedingsvezels: 18,4 g Broodeenheden: 5,8

Amandel couscous met currybonen en rozijnen

Bereiding

Bereidingstijd: 25 Minuten
Gaartijd: 30 Minuten
Calorieën per portie: 598

240 ml groentebouillon aan de kook brengen. De couscous in een kom doen en de hete groentebouillon erover schenken. Laten inweken totdat de vloeistof volledig opgenomen is.

In de tussentijd de amandelen in een pan goudbruin bakken en aan de couscous toevoegen. Met citroensap, zout en peper kruiden. De snijbonen schoonmaken, in stukjes van 2 cm lang snijden en in veel water met zout beetgaar koken. In een vergiet laten uitlekken en gelijk daarna met koud water afspoelen. De uien in blokjes snijden. De olijfolie in een pan opwarmen en de uien daarin glazig aanbakken. De currypoeder toevoegen en kort meebakken. De smaakversterker met de rest van de groentebouillon klontvrij door elkaar roeren, met de yoghurt mengen en samen met de rozijnen in de pan doen. Kort aan de kook brengen. De bonen en de couscous erdoor roeren en gelijk serveren.

Als dessert: peren met verse kaas

De verse kaas met de geraspte peren mengen. Sinaasappelsap, citroensap en de honing erdoor roeren. In twee kommen verdelen en de fijn gesneden citroen melisse blaadjes erover strooien.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 uien
  • 1 EL curry
  • 1 EL honing
  • 20 g rozijnen
  • 300 g snijbonen
  • 40 g gehakte amandelen
  • 120 ml bio yoghurt, 1,5 % vet
  • 80 g korrelige verse kaas
  • 1 TL citroensap
  • 1 EL sinaasappelsap
  • Peper, vers gemalen
  • 2 peren
  • Zout
  • 2 TL citroensap
  • 1 TL smaakversterker
  • 4 blaadjes citroenmelisse
  • 80 g couscous
  • 2 EL olijfolie
  • 400 ml groentebouillon