Asperges met waterkerssoep-hollandaise saus, pasta, kalfssteak

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 610Koolhydraten: 74 g Vet: 19 g Eiwit: 34 g Voedingsvezels: 11 g Broodeenheden: 6,2

Asperges met waterkerssoep-hollandaise saus, pasta, kalfssteak

Bereiding

Bereidingstijd: 60 Minuten
Gaartijd: 35 Minuten
Calorieën per portie: 610

De asperges:

De asperges met wat zout, suiker en citroensap ca. 15 minuten in water met zout koken. De asperges eruit halen en afdrogen.

De boter in een pan smelten. Het eigeel met de yoghurt in een kom doen (met een ronde bodem) boven warm water opkloppen. De boter beetje voor beetje met een garde erdoor kloppen, totdat de saus cremig geworden is. De waterkerssoep erdoor roeren en met peper, wat citroensap, zout en een snufje suiker op smaak brengen.

De pasta zoals normaal koken.

De Kalfsteaks:

De olijfolie in een anti-aanbak pan opwarmen. De kalfssteaks daarin ca. 4 – 5 minuten bakken per kant. Met peper en zout kruiden. De kalfsteaks met asperges en de pasta serveren.

De aardbeien:

De aardbeien met rietsuiker in een kom doen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 EL (20 g) boter
  • 1 eigeel
  • 1 EL waterkerssoep, fijn gesneden
  • 140 g pasta, rauw
  • 500 g verse asperges
  • 2 (à 80 g) kalfssteaks
  • 400 g verse aardbeien, gehalveerd
  • 1 TL (5ml) olijfolie
  • 1 snufje suiker
  • 1 snufje suiker
  • Zout, citroensap
  • 4 EL (80 ml) yoghurt 1,5 % vet
  • 1 EL (15 g) rietsuiker
  • Vers gemalen peper, zout
  • Vers gemalen witte peper, wat citroensap, zout