Aspergesoep met “Topfenpalat” spek en rabarber

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 600Koolhydraten: 76 g Vet: 17 g Eiwit: 29 g Voedingsvezels: 8 g Alcohol: 2 g Broodeenheden: 6,3

Aspergesoep met “Topfenpalat” spek en rabarber

Bereiding

Bereidingstijd: 90 Minuten
Gaartijd: 50 Minuten
Calorieën per portie: 600

De aspergesoep:

De asperge stukjes in rijkelijk water met wat zout, wat citroensap en een snufje suiker voor 15 minuten laten garen. De asperge stukjes in een zeef laten uitlekken, de aspergebouillon opvangen. De boter in een pan opwarmen en het meel aanbakken. De groentebouillon, 125 ml kookvocht van de asperges en de gedroogde witte wijn toevoegen en glad roeren. Het mengsel zonder deksel op de pan voor 10 minuten licht koken en met peper, zout en nootmuskaat op smaak brengen. De stukjes asperges in de soep opwarmen, in twee kommen verdelen en serveren.

De “topfenpalat” spek

Het meel, de melk, het ei en het eigeel met een snufje zout in een kom doen en tot een gladde deeg kneden. Het meel voor 30 minuten laten wellen, en goed kneden.

De olijfolie in een anti-aanbakpan opwarmen en 4 pannenkoeken er in bakken. De pannenkoeken laten afkoelen.

De kwark met het eigeel, de vanillepoeder, rietsuiker en wat citroenschil door elkaar roeren.

De kwarkmassa in het midden van elke pannenkoek leggen, de pannenkoek oprollen en de zijkanten opvouwen. De “topfenpalat” spek in een vuurvaste schotel doen.

De melk met het ei mengen en over de “topfenpalat” heen doen en in een voorverwarmde oven op 180 graden op de tweede bakplaat hoogte voor 25 minuten bakken. Na het bakken gelijk bestrooien met poedersuiker.

De stukjes rabarber in een pan met weinig water voor ongeveer 8 minuten laten koken. De vanillepuddingpoeder met een klein beetje koud water mengen en door de rabarber roeren. Kort aan de kook brengen en met het rietsuiker op smaak brengen. De “topfenpalat” spek met de rabarber serveren.

In plaats van asperges kunt u ook broccoli of bloemkool gebruiken.

De rabarber kunt u ook vervangen door ander fruit bijv. verse bessen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 snufje zout
  • 2 TL zonnebloemolie (10 ml)
  • 1 TL vanillepudding (3 g)
  • 2 EL rietsuiker (30 g)
  • Citroensap
  • 1 snufje zout
  • 100 ml melk 1,5% vet
  • 2 TL poedersuiker (6 g)
  • 1 klein ei
  • Wat citroensap
  • 1 EL poedersuiker (15 g)
  • Water
  • 120 g magere kwark
  • 125 ml melk 1,5 % vet
  • 1 TL tarwebloem (3 g)
  • 1 eiwit
  • 400 g rabarber, schoongemaakt, in stukjes gesneden
  • Vers gemalen peper, muskaat, zout
  • 2 EL droge witte wijn (30 ml)
  • 1 klein ei
  • 4 EL kant-en-klaar groentebouillon (60 ml)
  • Water met wat zout
  • 200 g verse asperges, in stukken gesneden
  • 1 eigeel
  • 80 g tarwebloem
  • 1 EL rietsuiker (15 g)
  • 125 ml aspergebouillon
  • 1 TL boter (4 g)