Boerenontbijt

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 600Koolhydraten: 78,9 g Vet: 20,1 g Eiwit: 22,7 g Voedingsvezels: 16,2 g Broodeenheden: 6,6

Boerenontbijt

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 600

Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. De aardappelschijfjes zachtjes bakken. De paprikareepjes, courgetteschijfjes en de fijngehakte sjalot en knoflook toevoegen. Breng op smaak met peper, paprikapoeder en zout en bak ongeveer 20 minuten. Klop de eieren, giet over de aardappelen en de groenten en laat afkoelen.

Meng de sla, waterkers en scheuten in een slakom. Maak een dressing met de honing, fruitazijn, olie en eventueel de sojasaus. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout. Serveer de salade met de dressing.

Verdeel de omelet op twee borden en serveer met de salade.

Als dessert eet u vers fruit.

Opmerking

- In plaats van gewone sla, kunt u ook andere slasoorten gebruiken.
- In plaats van waterkers, kunt u ook verse of diepgevroren kruiden gebruiken.
- Als u van pittig houdt, kunt u enkele druppels tabasco toevoegen.
- Voor een snellere bereiding kunt u ook gekookte aardappels gebruiken.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 klein teentje knoflook, gepeld, fijngehakt
  • 600 g aardappels, geschild, in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels fruitazijn
  • 1 grote paprika, schoongemaakt, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels waterkers
  • Vers gemalen peper, paprikapoeder, zout
  • Vers gemalen peper, zout
  • 400 g vers fruit
  • 60 g sla, gewassen, in hapklare stukken
  • 4 eetlepels van verschillende scheuten (bijv. tauge, alfalfa, radijs)
  • 3 kleine eieren
  • 3 theelepels olie
  • 1 theelepel honing
  • 1 1 middelgrote sjalot, gepeld, fijngehakt
  • 1 theelepel olie
  • eventueel een beetje sojasaus
  • 1 middelgrote courgette, gewassen, in schijfjes gesneden