Chili-Chicken

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 650Koolhydraten: 87,8 g Vet: 18,7 g Eiwit: 30,8 g Broodeenheden: 7,3

Chili-Chicken

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 10 Minuten
Calorieën per portie: 650

  1. Verhit de olie in een diepe pan of wok. Bak de stukjes kipfilet 1 à 2 minuten.
  2. Voeg de chilipepers, de ui en de lente-uitjes toe en bak nog 2 minuten. Voeg de rietsuiker toe (deze moeten lichtjes karamelliseren). Voeg de sojasaus en chilisaus toe en roer. Voeg ten slotte de gember toe en bak nog 1 à 2 minuten.
  3. Los het zetmeel op in een beetje koud water en bind de saus ermee. Bestrooi het Chili-Chicken met de gehakte cashewnoten en schik op twee borden.
  4. Kook de pasta zoals gewoonlijk en serveer met de Chili-Chicken.
  5. Schik de sla op twee borden.
  6. Meng de olie, mosterd, kruiden, 2-3 eetlepels water, azijn, peper en zout tot een vinaigrette. Serveer de sla met de vinaigrette.
  7. Vers fruit als dessert.

Opmerking

In plaats van kipfilet is dit recept ook lekker met kalkoenfilet of koolvisfilet.

Ingrediënten (2 porties)

  • 140 g kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 TL (5 g) rietsuiker
  • 100 g sla in stukjes (verschillende soorten, afhankelijk van het aanbod)
  • 3 middelgrote (à 30 g) lente-uitjes, schoongemaakt, in ringen gesneden
  • 1 TL (5 g) olie
  • 1 grote (200 g) ui, geschild, gesneden in halve ringen
  • fijngehakte kruiden, azijn
  • 140 g pasta, ongekookt
  • vers gemalen peper, zout
  • 2 kleine chilipepers, gewassen, zonder pitjes, fijngehakt
  • 2 EL (30 ml) sojasaus
  • 2 EL (20 g) olie
  • 1 TL (5 g) maïszetmeel
  • ½ TL verse gember, geraspt (naar smaak)
  • 1 TL (5 g) kant-en-klare chilisaus
  • 300 g vers seizoensfruit
  • 1 EL (10 g), cashewnoten, grof gehakt
  • 1 TL (5 g) mosterd