Chili-knoflook-spaghetti met aubergines overbakken

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 560Koolhydraten: 80,5 g Vet: 17,1 g Eiwit: 20,5 g Voedingsvezels: 8 g Broodeenheden: 6,7

Chili-knoflook-spaghetti met aubergines overbakken

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 560

De aubergine in 8 dikke plakken van 1 cm dik snijden en in een kom doen.

Met het citroensap besprenkelen en met zout bestrooien. Voor ongeveer 20 minuten laten intrekken. De chili halveren, van de kern ontdoen en fijn snijden.

De oven op 160 graden voorverwarmen. De uien schillen en in blokjes snijden. De knoflook ook schillen en fijn snijden. De basilicum blaadjes in zeer fijne reepjes snijden en met peterselie, uien, 1 knoflookteen en kaas mengen. De tomaten in ongeveer 1 cm dikke plakken snijden.

Een vuurvaste vorm met wat olijfolie insmeren. De gedroogde aubergineplakken naast elkaar in de bakvorm leggen en boven op de tomatenplakken leggen. Elke keer wat van het kaasmengsel bovenop smeren. In de oven doen en laat ongeveer voor 20 minuten garneren.

In de tussentijd de spaghetti “al dente” koken in veel water met zout. In een grote pan de rest van de olijfolie opwarmen, de fijn gesneden chilis en de rest van de knoflook toevoegen en kort meebakken. De uitgelekte spaghetti erdoor roeren.

De gratineerde aubergines uit de oven halen en met de spaghetti mengen.

Opmerking

Gebruik altijd kleine aubergines, die hebben meer smaak, hebben niet zoveel pitten en het vruchtvlees is steviger.

Ingrediënten (2 porties)

  • 5 blaadjes basilicum
  • 2 tomaten
  • 1 kleine aubergine
  • Zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 0,5 citroensap
  • 40 g vers geraspte bergkaas
  • Vers gemalen peper
  • 2 EL olijfolie
  • 1,5 verse groene chili’s (bepaal zelf hoe scherp)
  • 1 EL fijn gehakte peterselie