Citroen-sesamkip

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 640Koolhydraten: 77,4 g Vet: 4,7 g Eiwit: 59,2 g Voedingsvezels: 5,7 g Broodeenheden: 6,4

Citroen-sesamkip

Bereiding

Bereidingstijd: 15 Minuten
Gaartijd: 25 Minuten
Calorieën per portie: 640

  1. De oven op 160 graden verwarmen, De kippenpoten meerdere keren schuin insnijden. De yoghurt, de geraspte citroenschil en het citroensap, net zoals de cayennepeper en paprikapoeder in een kom doen en glad roeren. De kippenpoten op een bakplaat leggen en het yoghurt mengsel op de kippenpoten verdelen.
  2. De kippenpoten voor ongeveer 25 minuten in de oven laten garen totdat ze goudbruin zijn. Kort voor het einde van de baktijd het sesamzaad erover strooien.
  3. In de tussentijd maakt u een vinaigrette van olijfolie, azijn en 3 eetlepels water. Met een snufje suiker, zout en peper op smaak brengen. De schoongemaakte veldsalade daarmee marineren.
  4. De kippenpoten met de veldsalade en het brood serveren.
  5. Als dessert serveert u de wijndruiven.

Opmerking

Of de kippenpoten gaar zijn kunt u controleren door in de kippenpoot te prikken zodra er heldere vloeistof uitkomt, is de kip gaar.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 mespuntje paprikapoeder, scherp
  • 300 g wijndruiven zonder pit
  • 120 g veldsalade
  • 1 EL balsamico azijn
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 klein volkerenstokbrood
  • Fijn geraspte schil en sap van een ½ onbespoten citroen
  • 2 kippenpoten zonder huid (à 180 g)
  • Vers gemalen peper
  • 0,5 EL sesamzaad, geroosterd
  • 1 EL olijfolie
  • 80 g natuurlijke yoghurt, 1,5 % vet
  • Zout
  • Suiker