Coquille met zalm, citroengras en paprika-tomaten-chutney

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 592Koolhydraten: 71 g Vet: 22 g Eiwit: 35 g Voedingsvezels: 6,6 g Broodeenheden: 5,9

Coquille met zalm, citroengras en paprika-tomaten-chutney

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 25 Minuten
Calorieën per portie: 592

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
  2. Smelt de bruine suiker in een pan, blus met de appelazijn en laat sudderen tot de suiker volledig is opgelost.
  3. Voeg de fijngesneden chilipeper, ui, knoflook en paprika toe.
  4. Voeg één stengel citroengras en de fijngesneden gember toe en laat 15 minuten koken.
  5. Snijd ondertussen de zalmfilet in de lengte in 8 dunne plakjes.
  6. Was de coquilles met koud water, dep ze droog en omwikkel ze met een plakje zalm.
  7. Prik telkens twee coquille-zalmrolletjes op een citroengras stengel.
  8. Meng de tomatenblokjes met de chutney en laat nog 10 minuten koken.
  9. Besprenkel de spiesjes intussen met citroensap en breng op smaak met een beetje zeezout.
  10. Verwarm olijfolie in een pan, voeg boter toe en laat bruin worden.
  11. Braad de spiesjes ongeveer 3 minuten per kant.
  12. Schik op de borden en serveer met rijst en chutney.

Ingrediënten (2 porties)

  • 10 g gember, fijngesneden
  • 150 g zalmfilet
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • zeezout, peper
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 50 g bruine suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 ml appelazijn
  • citroensap
  • 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
  • ½ kleine niet al te pikante rode chilipeper, in kleine blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 stengels citroengras
  • 85 g wilde rijst
  • 4 coquilles
  • 10 g boter
  • 3 tomaten, zonder pitjes, in blokjes