Courgetteballetjes met een slaatje van prei

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 544Koolhydraten: 59 g Vet: 18,9 g Eiwit: 31,1 g Voedingsvezels: 13,2 g Broodeenheden: 4,9

Courgetteballetjes met een slaatje van prei

Bereiding

Bereidingstijd: 45 Minuten
Gaartijd: 25 Minuten
Calorieën per portie: 544

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgette en rasp ze fijn. De courgette mengen met de havervlokken de melk eronder roeren. Laat dit ongeveer 5 minuten staan. Het ei aan dit mengsel toevoegen en goed roeren. Maak hiermee kleine balletjes.

Meng de yoghurt met kwark en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg ook de bieslook toe.

De prei in dunne schijfjes snijden. Kook in gezouten water beetgaar, laat uitlekken en koel af met koud water. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Doe de prei en de ui ringen in een kom met de groentebouillon, de balsamico azijn en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes in blokjes van 1,5 cm en leg ze op een bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Meng de stukjes brood net voor het opdienen met het preislaatje.

De resterende olijfolie in een anti-aanbak pan verwarmen en de courgette balletjes kort aan beide zijden aanbraden. Zet de balletjes daarna gedurende ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schik de courgetteballetjes op borden met het prei slaatje en serveer met de yoghurtdip.

Opmerking

U kan de salade ook met andere groenten van het seizoen voorbereiden.
Wanneer het snel moet gaan kunt u ook een kant-en-klare magere kruidenkwark gebruiken.
De yoghurt kaas dip is ook lekker verfijnt met peterselie, dille of andere kruiden.

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 g havervlokken
  • 2 volkoren broodjes van 50 g
  • 100 g yoghurt, 1,5% vet
  • 1 1/2 EL olijfolie
  • Vers gemalen peper
  • 100 ml melk, 1,5% vet
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 EL bieslook, fijngehakt
  • 1 ei, maat M
  • 200 g courgettes
  • 80 ml groentebouillon
  • 1 TL citroensap
  • 500 g prei
  • 80 g rode ui
  • 100 g cottage cheese, 20% vet
  • zout