Eendenborst met gebakken noedels

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 598Koolhydraten: 80,8 g Vet: 16,6 g Eiwit: 29,6 g Voedingsvezels: 13 g Broodeenheden: 6,7

Eendenborst met gebakken noedels

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 598

  1. Verhit de olie in een diepe pan (of wok). Braad de eendenborst ongeveer 5 minuten per kant aan. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt rusten.
  2.  Doe het teentje knoflook, de gember, de ui en de groenten in de pan en braad al roerend aan. Blus met de sojasaus en de groentebouillon en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
  3. Bereid de Chinese noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de noedels in de pan met de groentemix en meng. Voeg ook de eendenborst toe en warm nogmaals kort op. 
  4. Verdeel op twee borden en bestrooi met de taugé.
  5. Als dessert kunt u vers fruit serveren.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 stukken (elk 30 g) selder, in kleine stukjes gesneden
  • 1 (3 g) grote teen knoflook, gepeld, fijngehakt
  • vers gemalen peper, zout
  • 1 (150 g) kleine prei, schoongemaakt, in dunne ringen gesneden
  • 1 (50 g) kleine ui, geschild, in halve ringen gesneden
  • 300 g vers fruit
  • 140 g eendenborst (zonder vel), in reepjes gesneden
  • 140 g Chinese noedels, ongekookt
  • 20 g gemengde taugé
  • 2 EL (20 g) olie
  • 1 (5 g) klein stukje verse gember, fijngehakt
  • 3 EL (45 ml) sojasaus
  • 1 (60 g) middelgrote wortel, schoongemaakt, in dunne reepjes gesneden
  • 125 ml kant-en-klare groentebouillon