Erwtensoep

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 610Koolhydraten: 73,2 g Vet: 22,9 g Eiwit: 26,2 g Voedingsvezels: 18,6 g Broodeenheden: 6,1

Erwtensoep

Bereiding

Bereidingstijd: 25 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 610

  1. Verhit de olie in een pan. Stoof de aardappelblokjes en de groenten in de olie. Overgiet met de groentebouillon. Laat de erwten uitlekken en voeg ze daarna met een laurierblad toe aan de andere groenten. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten gaar worden op een laag vuur.
  2.  Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Voeg de gehakte peterselie en makreel filets toe voor het opdienen. Serveer met de sneetjes roggebrood.

Opmerking

Voor een geraffineerde smaak, kunt u de soep verfijnen met een beetje citroensap.

Ingrediënten (2 porties)

  • laurier, peper, vers gemalen nootmuskaat, snuifje zout
  • 2 EL peterselie, fijngehakt
  • 2 kleine worteltjes (150 g), schoongemaakt, in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote aardappel (150 g), geschild, in blokjes gesneden
  • 1 EL (10 g) olie
  • 2 sneetjes roggebrood
  • 1 stuk (80 g) gerookte makreelfilet, in stukken gesneden
  • 100 g gedroogde, gepelde groene erwten die een nacht geweekt zijn
  • 300 ml kant-en-klare groentebouillon
  • 3 sjalotten (90 g), geschild, in dunne ringen gesneden