Gebakken tofu met linzengroente

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 580Koolhydraten: 76 g Vet: 17 g Eiwit: 30 g Broodeenheden: 6,3

Gebakken tofu met linzengroente

Bereiding

Bereidingstijd: 40 Minuten
Gaartijd: 35 Minuten
Calorieën per portie: 580

De tofu:

De tofu droog maken en in twee plakken snijden. Met de sojasaus, de knoflook, gember, chili, zout en peper marineren. Een theelepel olijfolie in een anti-aanbak pan opwarmen en de tofu van beide kanten goudbruin bakken.

De linzengroente:

De rest van de olijfolie in een pan opwarmen. De soepgroente en de uien aanbakken. De linzen toevoegen en de groentebouillon toevoegen. De linzengroente 20-25 minuten bij middelmatig vuur afgedekt laten koken.

Dan de aardappel blokjes toevoegen en voor 10 minuten laten koken. De linzengroente met peper,  curry, wat zout en citroensap op smaak brengen. Voor het serveren met peterselie bestrooien.

De linzengroente met de tofu op twee borden verdelen.

Het dessert:

De verschillende fruitsoorten laten ontdooien en met suiker op smaak brengen.

Opmerking

Bij dit recept smaken ook heel goed rode en gele linzen. De rode linzen hebben een kortere gaartijd van maar ca. 8 minuten.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 kleine ui, geschild, fijn gesneden
  • 4 EL sojasaus
  • Chili, zout, peper
  • 250 kant en klare groentebouillon
  • 100 linzen, rauw
  • 1 EL rietsuiker (15 g)
  • Vers gemalen peper, curry, zout en eventueel wat citroensap
  • 1 knoflooktoon, geperst
  • 200 soepgroente, schoongemaakt in blokjes gesneden
  • 400 verschillende soorten fruit diepgevroren
  • 1 TL gember, vers geraspt
  • 3 TL olijfolie (à 5 gram)
  • 2 EL peterselie, fijn gesneden
  • 300 aardappelen, geschild, in blokjes gesneden
  • 160 gerookte tofu