Gegrilde groenten en tofuworstjes met koude tomatensaus

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 600Koolhydraten: 81 g Vet: 19 g Eiwit: 20 g Broodeenheden: 6,8

Gegrilde groenten en tofuworstjes met koude tomatensaus

Bereiding

Bereidingstijd: 35 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 600

  1. Bedek de barbecue met aluminiumfolie.
  2. Leg de courgetteschijfjes, stukken paprika en stukken ui op de barbecue. Verdeel wat knoflook over de groenten en bedruppel met olie. Kruid met peper en paprikapoeder. Leg de worstjes erbij en laat alles ongeveer 15 min grillen.
  3. Meng de rijst met de lente-uitjes en de wortels. Maak een dressing met room, yoghurt, azijn en kruiden en meng deze met de rijst.
  4. Voor de koude tomatensaus pureer de tomaten, de chilipeper en de fijngehakte ui en meng deze met het citroensap en de zure room. Breng op smaak met peper, suiker en een beetje zout. Bestrooi met fijngehakte basilicum.
  5. Breng de rijstsalade opnieuw op smaak. Serveer met de worstjes, de groenten en de saus.
  6. Fruit als dessert.


Opmerking

U kunt de groentestukjes en de worstjes ook op een stokje prikken en grillen.
Neem een grootkorrelige rijstsoort en kook deze de dag ervoor.

Ingrediënten (2 porties)

  • 120 g tofu-worstjes
  • ½ kopje (75g) zure room 10% vet
  • 300 g vers fruit
  • ½ kopje (75g) yoghurt 1,5% vet
  • 360 g gekookte rijst
  • een beetje rietsuiker
  • 1 TL zure room
  • een beetje citroensap
  • 1 grote rode paprika, zonder zaadjes, in stukken gesneden
  • 1 middelgrote wortel, geraspt
  • 1 kleine ui, gepeld, fijngehakt
  • 1 kleine chilipeper, zonder zaadjes, in fijne ringen gesneden
  • 2 middelgrote tomaten, in vieren
  • 1 kleine courgette, in schijfjes gesneden
  • 1 EL olie
  • peper, paprikapoeder
  • 2 lente-uitjes, in fijne ringen gesneden
  • verse basilicum, fijngehakt
  • 2 middelgrote uien, in stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
  • azijn, peper, kerrie, zout