Gehaktballetjes met pelaardappelen en rode bieten salade

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 580Koolhydraten: 83 g Vet: 17 g Eiwit: 21 g Voedingsvezels: 12 g Broodeenheden: 6,9

Gehaktballetjes met pelaardappelen en rode bieten salade

Bereiding

Bereidingstijd: 45 Minuten
Gaartijd: 30 Minuten
Calorieën per portie: 580

Gehaktballetjes:

Het vlees met het ingeweekte brood, de fijn gesneden ui, de knoflookteen en het eigeel in een kom doen en tot een geheel kneden. Met de kruiden en het zout op smaak brengen en tot 2 gehaktballetjes vormen.

De olijfolie in een anti-aanbak pan opwarmen en de gehaktballetjes 5 minuten per kant op matig vuur aanbakken. De gehaktballetjes uit de pan nemen en gelijk serveren.

De aardappelen zoals normaal koken en nog warm pellen.

Rode bieten salade

De rode bieten afhankelijk van grootte in reepjes snijden en in een kom doen. De uienringen erdoor mengen.

Met wat azijn, peper en wat zout op smaak brengen. Tot slot de olijfolie toevoegen en goed door elkaar roeren.


Dessert:

Verse wijndruiven

Opmerking

In plaats van rode bieten uit een pot, kunt u ook verse rode bieten door de salade doen. Het beste is om dit de dag ervoor voor te bereiden, zodat de salade kan intrekken. De rode bieten salade smaakt lekkerder door wat mierikswortel saus.

Ingrediënten (2 porties)

  • 0,5 brood, weken in water en uitdrukken
  • 1 kleine knoflookteen, fijn gesneden
  • 100 g varkensgehakt
  • 1 grote ui, gehalveerd, in fijne ringen gesneden
  • 400 g wijndruiven, gewassen
  • Wat azijn, vers gemalen peper, zout
  • 400 g aardappelen met schil
  • Paprikapoeder, vers gemalen peper, zout
  • 1 eigeel
  • 440 g rode bieten uit glas, uitgelekt
  • 1 EL (10 ml) olijfolie
  • 1 TL (5 ml) olijfolie
  • Wat gedroogde marjolein, wat fijn gesneden peterselie
  • 1 kleine ui, fijn gesneden