Gesmoorde yoghurtgroente met rijst

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 610Koolhydraten: 89 g Vet: 18 g Eiwit: 20 g Broodeenheden: 7,4

Gesmoorde yoghurtgroente met rijst

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 610

De yoghurtgroente:

De yoghurt met het meel, de amandelen en de tomatenpuree door elkaar roeren.

De olijfolie in een pan met een hoge rand doen. Chilipepers, knoflook, gember en uien toevoegen en al roerend voor 2 minuten aanbakken. De rest van de groente toevoegen en de kant-en-klare groente bouillon toevoegen en kruiden.

De groente afgedekt bij matig vuur ca. 15 minuten laten koken. Het yoghurtmengsel erdoor roeren en voor ca. 5 minuten licht laten koken.

Met de kruiden en zout eventueel meer op smaak brengen. De groente op twee borden verdelen en met wat koriandergroen bestrooien.

De rijst zoals normaal koken en met de groente serveren.

Het dessert

De tropische verschillende soorten vruchten op twee dessert bordjes verdelen en laten ontdooien.

De kwark met de slagroom, de rietsuiker en wat citroensap glad roeren. Het mengsel in een spuitzak doen en versier de ontdooide vruchten ermee.

Opmerking

De gesmoorde yoghurtgroente is een vegetarisch recept uit India. Daar word het gegeten met stookbrood. U kunt in plaats van rijst ook per portie 100 gram stokbrood eten.

Ingrediënten (2 porties)

  • 125 ml kant en klare groentebouillon
  • 1 middelgrote aardappel, geschild, in hapklare stukjes snijden
  • 1 kleine zucchini, gewassen, in hapklare stukjes snijden
  • 1 kleine aubergine, gewassen, in hapklare stukjes snijden
  • 3 middelgrote uien, geschild, grof gesneden
  • 1 EL slagroom (15 ml)
  • 1 EL rietsuiker (15 ml)
  • 2 kleine knoflooktenen, geschild, fijn gesneden
  • 1 beker yoghurt 1,5 % (150 ml)
  • wat citroensap
  • 100 g magere kwark
  • 2 kleine chilipepers, gehalveerd, ontdoen van pitten, fijn gesneden
  • Gemalen komijn, kurkuma, zout, wat koriandergroen.
  • 1 TL tarwebloem (3 g)
  • 1 EL gemalen amandelen (10 g)
  • 2 EL tomatenpuree, kant-en-klaar product (30 g)
  • 1 stuk gember, geschild, fijn gesneden (20 g)
  • 200 g tropische fruitmix diepgevroren
  • 2 EL olijfolie (20 ml)
  • 120 g rijst, rauw