Gierstpap met peren

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 571Koolhydraten: 99 g Vet: 13 g Eiwit: 13 g Voedingsvezels: 10,2 g Broodeenheden: 8,2

Gierstpap met peren

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 571

De melk en de slagroom aan de kook brengen, zout en gierst erdoor roeren en 20-25 minuten bij een matig vuur laten wellen, en af en toe roeren.

Laten afkoelen, de gierst vlokken erdoor mengen. Met de honing, het citroensap en de kaneel op smaak brengen.

De peren wassen, grof raspen en met de gierstbrij mengen.

De rozijnen wassen en door de gierstbrij roeren.

De amandelen snijden en in een pan zonder vet roosteren.

De gierstbrij op twee borden verdelen. De geroosterde, fijn gesneden amandelen erover strooien en serveren.

Opmerking

De peren kunt u vervangen door fruit naar eigen smaak afhankelijk van het seizoen.
De gierstpap smaakt ook warm lekker.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 EL amandelen (à 10 g)
  • 4 EL gierst vlokken (à 6 g)
  • 1 snufje zout
  • 4 EL slagroom, 10 % (à 15 g)
  • 2 EL honing (à 20 g)
  • Sap van een citroen (60 ml)
  • 2 EL rozijnen (à 20 g)
  • 200 ml melk, 1,5 % vet
  • Gemalen kaneel
  • 75 g gierst
  • 3 3 peren (à 130 g)