Groentelasagne

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 600Koolhydraten: 79 g Vet: 19 g Eiwit: 27 g Broodeenheden: 6,6

Groentelasagne

Bereiding

Bereidingstijd: 65 Minuten
Gaartijd: 50 Minuten
Calorieën per portie: 600

Voor de groentelasagne:

De olijfolie in een pan met een hoge rand doen. De groente aanbakken. De tomatenstukjes en de knoflook toevoegen. Met de peper en zout op smaak brengen. De kruiden erdoor roeren en 10 minuten laten koken, laat het een klein beetje inkoken.

De bechamelsaus:

De boter in een pan smelten. De meel erdoor roeren en tijdens het roeren kort aanbakken. Beetje voor beetje de melk toevoegen en de groentebouillon er krachtig met een garde doorheen kloppen. De saus aan de kook brengen. De verse kaas erdoor roeren en met peper, muskaat en zout op smaak brengen.

De ovenbestendige schotel (ongeveer 20 x 20 cm ) met wat bechamelsaus insmeren. Leg hier een lasagneblad op. Met de groente bedekken en weer een laag met bechamelsaus erover doen. Op deze manier stapelt u verder totdat u geen ingrediënten meer hebt. De laatste laag moet bechamelsaus zijn.

De lasagne met de Parmezaanse kaas bestrooien. In de voorverwarmde oven op 160 graden, ca. 50 minuten bakken. Eventueel de ovenschotel in de laatste 20 minuten afdekken met aluminium folie. Voor het aansnijden van de lasagne eerst 10 minuten laten staan.

Het dessert:

De kwark met de yoghurt, het citroensap, de vanillemerg en de suiker in een kom doen en door elkaar roeren. Op twee dessert bordjes verdelen. Uit de kiwano helften het vruchtvlees halen en de kern eruithalen. Op de kwark doen en serveren.

Opmerking

Voor de lasagne kunt u ook andere soorten groente gebruiken, afhankelijk van het seizoen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 50 g verse kaas, 30% vet
  • 5 lasagnebladen
  • 200 g tomatenstukjes, kant-en-klaar
  • 125 g kwark, mager
  • 1 EL boter (10 g)
  • 2 middelgrote wortelen, schoongemaakt, in fijne blokjes gesneden
  • 200 g kiwano, gehalveerd
  • Muskaat
  • 100 ml melk, 1,5 % vet
  • 1 stuk knolselderij, schoongemaakt, in fijne stukjes gesneden
  • 2 EL tarwebloem (à 10 g)
  • Citroensap, vanillemerg
  • 2 EL Parmezaanse kaas, geraspte
  • Vers gemalen peper, tijm, rozemarijn
  • 1 EL rietsuiker (15 g)
  • 1 EL Oregano, zout
  • 100 ml kant-en-klare groentebouillon
  • 4 EL yoghurt, 1,5 % vet (60 g)
  • 1 EL olijfolie (10 g)