In schil gekookte aardappelen met groene saus

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 553Koolhydraten: 61 g Vet: 17 g Eiwit: 34 g Broodeenheden: 5,1

In schil gekookte aardappelen met groene saus

Bereiding

Bereidingstijd: 35 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 553

De kwark met de yoghurt mengen.

Het keukenkruid laten ontdooien, schoonmaken, droog maken. Een paar blaadjes gebruiken voor garnering. De kruiden fijn snijden en door de kwark mengen, met peper en zout op smaak brengen.

De eieren hard koken.

Voor het nagerecht de kersen wassen, van de pit ontdoen, met 2-3 el water en het stokje kaneel in een pan opwarmen. Bij matig vuur 5 minuten laten koken. Met citroensap en met honing op smaak brengen, het kaneelstokje eruit halen en de kersen in twee dessertschoteltjes doen. Laten afkoelen en met de amandelschilfers bestrooien.

De aardappelen en de eieren pellen. De eieren met een eiersnijder in plakjes snijden.

De aardappelen, de eieren plakjes en de groene saus op een bord verdelen, met wat kruiden blaadjes en tomaten garneren. Als nagerecht serveert u de kersencompot.

Opmerking

Bijzonder fijn gesneden worden de kruiden als u ze haalt door een vleesmolen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 250 g zure kersen
  • 1 TL citroensap (5 ml)
  • 4 eieren
  • 1 EL amandelblaadjes (6 g)
  • Peper, zout
  • 1 beker yoghurt, 1,5 % vet (150 ml)
  • 1 EL honing
  • 100 keukenkruiden
  • 1 tomaat (60 g)
  • 500 g hete aardappelen in schil
  • 0,5 kaneelstokje
  • 0,5 bekertje kwark, 20 % vet (125 ml)