Kalfsschnitzel in champignons-balsamicosaus met pompoen-aardappelstampot

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 617Koolhydraten: 68,4 g Vet: 27,8 g Eiwit: 29,2 g Voedingsvezels: 11,8 g Broodeenheden: 5,7

Kalfsschnitzel in champignons-balsamicosaus met pompoen-aardappelstampot

Bereiding

Bereidingstijd: 34 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 617

Het kalfvlees in dunne reepjes snijden. De ui schillen en fijn snijden. De champignons in dunne reepjes snijden. De aardappelen en de pompoen in zout water koken en in een zeef doen. De melk en de boter in een pan opwarmen, de aardappelen en de pompoen toevoegen en grof stampen.

De peterselie erdoor roeren en pompoen-aardappelstampot warm houden. De olijfolie in een grote pan opwarmen en de stukjes ui glazig aanbakken. Het vlees toevoegen en rondom braden. Het vlees uit de pan nemen en het bakvocht met de groentebouillon afblussen. De champignons in de pan doen en aan de kook brengen. De slagroom en de balsamico toevoegen, met zout en peper kruiden. Het vlees aan de saus toevoegen en ongeveer voor 2 minuten laten intrekken. De kalfsreepjes met de pompoenaardappelstampot serveren.

Als dessert serveert u de bananen.

Opmerking

De hokaidopompoen heeft een hele dunne schil. Die kan men meekoken en opeten. Dat bespaart veel tijd bij het schillen van de pompoen wat vaak moeizaam gaat.

Ingrediënten (2 porties)

  • 400 g melige aardappelen, geschild
  • 1 EL peterselie, fijn gesneden
  • 2 EL olijfolie
  • 1 TL rietsuiker
  • 1 EL boter
  • 100 g bruine champignons
  • Zout
  • 200 g mager kalfsvlees
  • Vers gemalen peper
  • 2 bananen
  • 200 g pompoen, de schil verwijdert
  • 1 ui
  • 2 EL balsamicoazijn
  • 100 ml melk, 1,5% vet
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 EL slagroom