Kalkoen met tijm en knoflook met gesmoorde aardappelgroente

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 554Koolhydraten: 71 g Vet: 15 g Eiwit: 22 g Voedingsvezels: 9 g Broodeenheden: 5,9

Kalkoen met tijm en knoflook met gesmoorde aardappelgroente

Bereiding

Bereidingstijd: 40 Minuten
Gaartijd: 30 Minuten
Calorieën per portie: 554

De oven op 160 graden voorverwarmen. De aardappelen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm snijden. De uien schillen, halveren en in fijne reepjes snijden.

In een grote vlakke pan de olijfolie opwarmen, de kalkoenfilet met het zout en de peper kruiden, van beide kanten goudbruin bakken en weer uit de pan halen. De aardappelblokjes, uien reepjes en de witte kool in de pan doen en een beetje aanbakken. Met de witte wijn en de groentebouillon alles afblussen, de kalkoenfilet legt u op de aardappelgroente. De knoflooktenen net zoals de tijm takjes toevoegen. Voor ongeveer voor 30 minuten in de oven laten.

Snij van de kalkoenfilet vier dunne plakjes à 50 gram en leg dit op de gesmoorde groente op een bord en met peterselie bestrooien. Als dessert neemt u fruit.

Opmerking

Het overgebleven vlees kunt u prima gebruiken als koud, caloriearm broodbeleg.

Ingrediënten (2 porties)

  • Zout
  • 400 g fruit naar keuze
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 ui
  • 300 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 500 g kalkoenfilet
  • 75 ml witte wijn
  • 3 knoflooktenen, gepeld
  • 2 EL peterselie, fijn gesneden
  • 75 ml groente bouillon
  • Vers gemalen peper
  • 300 g witte kool, fijn gesneden
  • 2 EL olijfolie