Kalkoenspiesjes op de barbecue

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 634Koolhydraten: 82,4 g Vet: 17,8 g Eiwit: 32,6 g Broodeenheden: 6,9

Kalkoenspiesjes op de barbecue

Bereiding

Bereidingstijd: 50 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 634

  1. Pak de aardappelen in aluminiumfolie in en leg ze in de hete kolen.
  2. Prik de kalkoenblokjes en stukjes ui afwisselend op 2 stokjes. Kruid met peper en zout. Bedruppel met olijfolie en leg ze ongeveer 10 minuten op de barbecue.
  3. Meng de kwark met de yoghurt en de zure room, voeg de geperste knoflook toe en kruid met peper en zout.
  4. Doe de sla met de tomaten en de mais in een slakom. Maak een vinaigrette met olie, azijn, kruiden, peper en een beetje zout. Serveer de salade met kruidenvinaigrette.
  5. Haal de aardappels uit de folie, en verdeel ze met de spiesjes en de knoflooksaus op 2 borden. Serveer met de salade.
  6. Vers fruit als dessert.

Opmerking

In plaats van kalkoenfilet, kunt u ook kipfilet of varkenshaasje gebruiken voor de spiesjes.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 EL (10 g) olie
  • 1 TL (5 g) olijfolie
  • 300 g vers fruit
  • peper, zout
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ kleine (200 g), sla, gewassen, in stukjes
  • 80 g ui, geschild, in stukken gesneden
  • 500 g aardappelen, gewassen, met schil
  • azijn, fijngehakte kruiden, peper, zout
  • 140 g mais uit blik
  • 6 EL (90 g) zure room, 10% vet
  • 160 g tomaten, in schijfjes gesneden
  • 120 g kalkoenfilet, in blokjes
  • 4 EL (80 g) magere kwark
  • 5 EL (75 g) yoghurt, 1,5% vet