Kaneelwafels met vijgen-lavendel-compote

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 562Koolhydraten: 101 g Vet: 8 g Eiwit: 18 g Voedingsvezels: 6 g Broodeenheden: 8,4

Kaneelwafels met vijgen-lavendel-compote

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 562

  1. Meng de bloem, eieren, yoghurt, melk, water, 60 g honing, kaneel, bakpoeder en rum (of rum aroma) tot een deeg en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
  2. Verwarm in de tussentijd 40 g honing in een pan en blus met rode wijn of eventueel met zwarte-bessen-sap.
  3. Schil de vijgen en snijd ze in blokjes, doe ze in de pan bij de rode wijn.
  4. Laat de vijgen 3 minuten sudderen, roer er dan de lavendelbloesem onder, neem van het vuur en laat afkoelen.
  5. Maak de kaneelwafels in een wafelijzer en serveer ze met de compote. U kunt ze garnieren met verse vijgen en lavendel.

Opmerking

Indien u geen lavendelbloesem heeft, kunt u ook de schil van een halve sinaasappel fijn raspen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 50 g magere yoghurt
  • 150 g vijgen
  • 10 ml rum of rum aroma
  • 150 g bloem
  • 2 g bakpoeder
  • 100 g honing
  • 2 eieren
  • 5 g kaneelpoeder
  • 100 ml rode wijn of zwarte-bessen-sap
  • 80 ml magere melk
  • 2 EL lavendelbloesem, vers of gedroogd
  • 60 ml water