Karnemelk met kersen

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 576Koolhydraten: 82 g Vet: 15 g Eiwit: 23 g Voedingsvezels: 7,5 g Broodeenheden: 6,8

Karnemelk met kersen

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 576

De karnemelk met kwark, het citroensap en met de honing glad roeren.

De kersen wassen en de pitten verwijderen.

De rozijnen wassen, met de kersen mengen en op twee borden verdelen.

De havervlokken, de kokosvlokken, de tarwekiemen en de pistachenoten in een pan met boter roosteren.

De karnemelk over de kersen doen en de geroosterde vlokken en pistachenoten toevoegen en serveren.

Opmerking

Bij het reformhuis kunt u ook geroosterde vlokken kopen. Die worden vaak gemengd samen met rozijnen.In plaats van zoete kersen kunt u ook zure kersen gebruiken.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 EL boter (10 g)
  • 400 g zoete kersen
  • 400 ml karnemelk
  • 1 EL kokosvlokken (10 g)
  • 2 EL honing (à 20 g)
  • 125 g kwark, 20 % vet
  • 2 EL gehakte pistachenoten (à 8 g)
  • 4 EL havervlokken (à 10 g)
  • 2 EL rozijnen (à 20 g)
  • 2 EL tarwekiemen (à 5 g)
  • 3 EL citroensap (à 15 ml)