Kip met rozemarijn en aardappelblokjes

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 620Koolhydraten: 71 g Vet: 20 g Eiwit: 37 g Voedingsvezels: 11 g Broodeenheden: 5,9

Kip met rozemarijn en aardappelblokjes

Bereiding

Bereidingstijd: 45 Minuten
Gaartijd: 30 Minuten
Calorieën per portie: 620

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de kip met peper, paprikapoeder en zout. Verhit de olie in een pan en bak de kip aan beide kanten.
  2. Voeg de knoflook, de groenten en aardappelen toe en bak ze kort mee. De takjes rozemarijn toevoegen en met een beetje zout en peper kruiden.
  3. Overgiet de kippenbillen met de helft van de kippenbouillon en zet ze 30 minuten in de oven. Na 15 minuten van de kooktijd, met de resterende kippenbouillon overgieten. Verdeel de kip, de groenten en de aardappelblokjes op 2 borden.
  4. Schik de sla op twee borden. Maak een vinaigrette met olie, azijn, mosterd, 2-3 eetlepels water, zout, peper en kruiden. Verdeel de vinaigrette over de salade en serveer.
  5. Meng het fruit met de suiker en laat ontdooien. Verdeel op de bordjes en serveer.

Opmerking

In plaats van wortels en prei, kunt u ook kiezen voor paprika en courgette.
U kunt ook vers fruit als dessert eten.

Ingrediënten (2 porties)

  • 250 ml kant-en-klare kippenbouillon
  • 2 middelgrote wortels, schoongemaakt, gesneden in 0,5 cm dikke schijfjes
  • Diepgevroren gemengde kruiden
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 TL (5 g) olie
  • Vers gemalen peper
  • 1 klein teentje knoflook, gepeld, grof gehakt
  • 500 g aardappelen, geschild, gesneden in blokjes van 2 cm
  • 1 EL (10 g) olie
  • 400 g diepgevroren gemengd fruit
  • Vers gemalen peper, paprikapoeder, zout
  • 3 kleine sjalotjes, gepeld, in kwartjes
  • 1 EL (15 g) rietsuiker
  • 100 g salade (bv. veldsla), schoongemaakt
  • 2 (150 g per stuk) verse kippenbillen
  • 1 kleine prei, schoongemaakt, gesneden in 0,5 cm dikke ringen
  • Azijn, mosterd, versgemalen peper, zout