Kippasta omelet met tomatensalade

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 513Koolhydraten: 43 g Vet: 22 g Eiwit: 34,2 g Voedingsvezels: 8,5 g Broodeenheden: 3,6

Kippasta omelet met tomatensalade

Bereiding

Bereidingstijd: 15 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 513

De kipfilet in kleine stukjes snijden. De ui, knoflook en de aardappelen schillen en fijn snijden. De oven op 160 graden voorverwarmen.

In een ovenbestendige pan 1 el olijfolie opwarmen. De uien en de aardappelblokjes toevoegen en aanbakken voor 6 minuten en af en toe roeren. De kipfilet en zo ook de knoflook toevoegen en nog verder aanbakken voor 2 minuten.

De eieren opkloppen totdat ze schuimig zijn en de helft alvast in de pan gieten. De olijven en de pasta toevoegen en de rest van de eieren toevoegen en bakken totdat het ei aan de randen begint hard te worden. De pan voor ongeveer 8-10 minuten in de oven doen, totdat de bovenkant van de omelet goudbruin is.

In de tussentijd de tomaten in plakjes snijden en op twee borden verdelen. De rode uien in dunne plakjes snijden en over de tomaten verdelen. Met zout en peper kruiden en met de rest van de olijfolie net zoals de balsamico-azijn besprenkelen. Met de fijn gesneden basilicum garneren.

De omelet serveren met de tomatensalade.

Opmerking

Bij de poelier of in de supermarkt navragen of men ook maïskipfilet heeft, het vlees is bijzonder mals en smaakt erg lekker.

Ingrediënten (2 porties)

  • 5 basilicum blaadjes
  • 1 EL balsamico-azijn
  • 40 g groene olijven, zonder pit
  • 100 g korte volkoren pasta, gekookt
  • 150 g kipfilet zonder huid
  • Vers gemalen peper
  • 300 g vleestomaten
  • Zout
  • 120 g aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode ui
  • 3 EL olijfolie
  • 2 eieren