Aziatische kalkoenspies met gekruide rijst

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 548Koolhydraten: 71 g Vet: 18 g Eiwit: 22 g Voedingsvezels: 9 g Broodeenheden: 5,9

Aziatische kalkoenspies met gekruide rijst

Bereiding

Bereidingstijd: 60 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 548

De kalkoenfilet in dunne plakken snijden en in een kom met 1 el olijfolie, knoflook, citroengras, sojasaus en limoensap voor minstens een uur laten marineren.

In de tussentijd de rijst in rijkelijk water met zout beetgaar koken, in een zeef laten uitlekken en met koud water afspoelen.

De uien schillen, halveren en in dunne reepjes snijden. De paprika kwartjes, de steel, de kern en de witte huid aan de binnenkant verwijderen. De paprikakwartjes in fijne blokjes snijden. De vleestomaat 10 seconden in kokend water laten koken, de schil verwijderen, in vieren delen en de kern verwijderen. De tomaten reepjes in kleine blokjes snijden. De lente uien schoonmaken en in fijne ringen snijden. In een grote pan 1 el olijfolie opwarmen en de fijn gesneden uien goud bruin bakken. De rest van de groente ook bij de uien toevoegen en kort aanbakken. De rijst toevoegen, met de curry, de kurkuma, de kaneel op smaak brengen en opwarmen.

De kalkoenfilet uit de marinade halen, op het bakpapier kort laten uitlekken, aan een houtenspies prikken, en met wat zout en peper op smaak brengen.

In een andere pan de rest van de olie opwarmen en de spiesen van beide kanten 2-3 minuten aanbakken. De spies met de rijst verdelen op borden en als dessert ananas serveren.

Opmerking

U kunt voor de spiesen ook mager rundvlees gebruiken. Een beetje honing in de marinade geeft de spiesen een lekkere zoete smaak.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 groene paprika
  • Zout
  • 100 g suiker maïs, gekookt
  • Peper, vers gemalen
  • 1 ui
  • 3 EL olijfolie
  • 3 lente uien
  • 1 rode paprika
  • 0,5 TL kaneel
  • 400 g verse ananas, in stukken gesneden
  • 1 TL kurkuma
  • 100 g basmati rijst
  • 1 EL limoensap, vers geperst
  • 1 EL sojasaus
  • 1 knoflookteen, fijn gesneden
  • 1 vleestomaat
  • 150 g kalkoenfilet
  • 1 TL currypoeder