Fruitige aardappelsalade voor bij de barbecue

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 596Koolhydraten: 86 g Vet: 15 g Eiwit: 26 g Voedingsvezels: 8 g Broodeenheden: 7,2

Fruitige aardappelsalade voor bij de barbecue

Bereiding

Bereidingstijd: 40 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 596

  1. Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en snijd ze in schijfjes van 1 cm. Meng de aardappelschijfjes met een eetlepel olie, zout en peper. Schik ze naast elkaar op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 230 °C. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Meng ondertussen de dressing: sinaasappelsap, mosterd, kerriepoeder en 1 eetlepel olie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de appel en selderij stukjes met de warme aardappelen en de bouillon en de dressing.

  3. Breng het slaatje voor het serveren nogmaals op smaak met zout, peper, kerrie en mosterd.

  4. Serveer met de Weense worstjes.

Opmerking

Wilt u nog graag een extraatje in dit slaatje? Voeg dan 1 glas (200 ml) sinaasappelsap of 5 verse abrikozen toe.
Aardappelen die in de oven bereid zijn, smaken heel aromatisch. Als u tijd wil sparen, kunt u de aardappelen de dag ervoor in de schil koken en deze in de salade gebruiken. Als dressing gebruikt u dan 2 eetlepels olie.
U kunt dit slaatje afwerken met 50 g rucola of bladsla.
Wie niet van selder houdt, kan deze ook vervangen door kort gebakken prei.
Smaakt ook heerlijk met 420 g zoete aardappelen in plaats van aardappelen.
Bij de barbecue, adviseren wij om 150 g gegrilde kipfilet of een kleine magere biefstuk te eten in plaats van de worstjes.

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 600 g aardappelen
  • 1 klein blik Weense worstjes (180 g uitgelekt)
  • 5 stengels bleekselderij, geschild, in fijne reepjes gesneden
  • 1 rode appel, in kleine stukjes
  • zout, vers gemalen peper
  • 2 EL olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 ml groentebouillon
  • 50 ml sinaasappelsap