Gebakken oesterzwammen

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 566Koolhydraten: 93 g Vet: 14 g Eiwit: 16 g Broodeenheden: 7,8

Gebakken oesterzwammen

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 0 Minuten
Calorieën per portie: 566

De rijst zoals normaal koken.

De oesterzwammen laten ontdooien, schoonmaken en met een doek voorzichtig schoonmaken. Naar gelang van smaak klein snijden en met citroensap besprenkelen.

De sjalotjes schillen en in fijne ringen snijden.

De knoflooktenen schillen en fijn snijden.

De olijfolie in een pan opwarmen, de oesterzwammen 3-4 minuten in bakken bij matig vuur.

De uienringen en de fijngesneden knoflooktenen toevoegen, de groentebouillon en de slagroom toevoegen. Met peper en zout op smaak brengen, kort laten inkoken.

De keukenkruiden ontdooien, wassen, laten uitlekken, een paar kruiden takjes aan de kant leggen, de rest fijn snijden en de oesterzwammen toevoegen.

De paddenstoelen met de gekookte rijst serveren, met kruiden takjes en de tomaten stukjes garneren en serveren.

Als dessert de kersen serveren.

Opmerking

De oesterzwammen kunt u vervangen door cantharel, eekhoorntjesbrood of champignons. Of meng verschillende soorten paddenstoelen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 600 oesterzwammen
  • 125 groentebouillon
  • 100 ml slagroom, 10% vet
  • 2 EL citroensap (à 15 ml)
  • 3 g knoflookteen (3 g)
  • 170 g lange rijst
  • 0,25 ¼ bosjes keukenkruiden (5 g)
  • 30 g sjalot (30 g)
  • 300 g 300 g zoete kersen
  • 1 EL maïsolie (12 ml)
  • 1 tomaat (60 g)
  • Peper, zout