Gebakken paprikapolenta met schapenkaas met lente-uien tomatensaus

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 604Koolhydraten: 81,1 g Vet: 15,1 g Eiwit: 25,3 g Voedingsvezels: 6,6 g Broodeenheden: 6,8

Gebakken paprikapolenta met schapenkaas met lente-uien tomatensaus

Bereiding

Bereidingstijd: 45 Minuten
Gaartijd: 40 Minuten
Calorieën per portie: 604

De oven op 180 graden voorverwarmen. De paprika in vieren delen, de kern verwijderen en in kleine blokjes snijden. De sjalotten schillen en in kleine blokjes snijden. De boter in een pan smelten, de paprika en de sjalottenblokjes aanbakken. Met de melk en de groentebouillon afblussen, met zout, peper en nootmuskaat kruiden en aan de kook brengen. Daarna langzaam beetje voor beetje de polenta griesmeel erdoor roeren. Een keer aan de kook brengen en het vuur gelijk verminderen. Afgedekt onder af en toe roeren voor ongeveer 15 minuten laten wellen. De polenta op een bakplaat smeren 1,5 cm dik, laten afkoelen en in rechthoeken snijden. De schapenkaas in zeer kleine stukjes snijden of in kleine stukjes breken. De olijfolie in een pan opwarmen en de polenta daarin van beide kanten goudbruin aanbakken. De polenta op een bakplaat leggen, met schapenkaas bestrooien en voor ongeveer 10 minuten in de oven doen. De gepureerde tomaten in een pan doen en aan de kook brengen. Met zout, peper en een beetje suiker kruiden. De lente-uien schoonmaken en in kleine ringen snijden. Het basilicum in kleine reepjes snijden en samen met de lente-uien aan de tomatensaus toevoegen. De polenta uit de oven halen en samen met de lente-uien-tomatensaus serveren.

Voor het dessert de kwark met de yoghurt en de rietsuiker door elkaar roeren. De bananen in kleine stukjes snijden en erdoor roeren.

Opmerking

Varieer met het gerecht, gebruik in plaats van paprika gemalen en geroosterde hazelnoten en wat vers gesneden tijm en meng dit met de polenta.

Ingrediënten (2 porties)

  • 5 Blätter Basilikum
  • 2 Lauchzwiebeln
  • 2 Bananen
  • 125 g Polentagrieß
  • Pfeffer, frisch gemahlen
  • 100 Magerquark
  • 80 g Schafskäse, fettarm
  • 0,5 EL Butter
  • Muskat, frisch gerieben
  • 300 ml Gemüsefond
  • 200 ml passierte Tomaten aus der Flasche
  • 1 EL Rohrzucker
  • 1 EL Olivenöl
  • 125 g Milch, 1,5% Fett
  • 2 Schalotten
  • Salz
  • 2 EL Joghurt, 1,5% Fett
  • 1 rote Paprikaschote