Gehaktgratin met hartige groente

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 589Koolhydraten: 83,3 g Vet: 19,9 g Eiwit: 19,4 g Voedingsvezels: 11,9 g Broodeenheden: 6,9

Gehaktgratin met hartige groente

Bereiding

Bereidingstijd: 20 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 589

De ui schillen en in kleine blokjes snijden. De paprika in kwartjes snijden, de kern verwijderen en in blokjes snijden. De zucchini schoonmaken en in 1 cm dikke stukjes snijden. De prei wassen en in 1 cm dikke ringen snijden.

De olijfolie in een pan opwarmen en het gehakt aanbakken tot het kruimelig is. De uiblokjes en de paprikablokjes toevoegen en 3 minuten meebakken. De groentebouillon in een ovenbestendige vorm doen, maïs, zucchini en de prei in de vorm doen en met zout en peper kruiden. Het vlees over de groente verdelen en met de tijm, het paneermeel en de mozzarella bestrooien. Voor ongeveer 30 minuten in de oven laten bakken.

Als dessert serveren een gehalveerde kiwi.

Opmerking

Das Gratin ist an Tagen mit wenig Zeit fürs Kochen ruckzuck zubereitet. Der Fantasie sind bei dem Gericht keine Grenzen gesetzt, fast jedes Gemüse eignet sich für diese Zubereitung. Wenn es besonders schnell gehen soll verwenden Sie ruhig mit gutem Gewissen Tiefkühlgemüse.

Ingrediënten (2 porties)

  • Vers gemalen peper
  • 1 EL olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 zucchini
  • 2 EL paneermeel
  • 0,5 stengel prei
  • 100 g varkensgehakt, mager
  • 100 g maïs uit blik
  • Zout
  • 1 ui
  • 4 kiwi’s
  • 1 TL tijm, vers geplukt
  • 80 g rijpe mozzarella, vetarm