Gratineerde prei met tarwe

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 590Koolhydraten: 30 g Vet: 18 g Eiwit: 30 g Voedingsvezels: 12 g Broodeenheden: 2,5

Gratineerde prei met tarwe

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 590

De prei:

De preistengels in kokend licht gezouten water 4 minuten laten blancheren. In een zeef doen, kort met koud water laten afschrikken en laten uitlekken. De prei stengels met de spekplakjes omwikkelen.

De melk met de slagroom en het eigeel doorelkaar roeren en met peper, muskaat en zout op smaak brengen. Een gratin of een stoofschotel met 1 tl boter insmeren. De prei stengels erin leggen en het eigeelmelk toevoegen.

Het paneermeel en de geraspte Parmezaanse kaas mengen en over de prei verstrooien. De rest van de boter smelten, over de gratin verdelen en in een voorverwarmde oven bij 200 graden voor ca. 20 minuten in de oven laten gratineren. De gegratineerde prei op twee borden verdelen.

De tarwe volgens de aanwijzingen op de verpakking klaarmaken. De fijn gesneden peterselie met de tarwe mengen en bij de gegratineerde prei serveren.

Het dessert:

Vers fruit

Opmerking

De voorgekookte tarwe is snel te bereiden.
U kunt de tarwe ook vervangen met de zelfde hoeveelheid rijst.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 TL (4 g) boter
  • 125 g tarwe, voor gekookt
  • 5 EL (75 ml) melk, 1,5 % vet
  • 2 peterselie, vers of diepgevroren, fijn gesneden
  • Vers gemalen peper, muskaat, zout
  • Eigeel
  • 300 g vers fruit
  • 1 TL (4 g) boter
  • 2 EL (30 ml) slagroom 30 % vet
  • 1 EL (10 g) paneermeel
  • 120 g spek, rauw, in dunne reepjes gesneden
  • 4 middelgrote prei stengels, schoongemaakt, in de lengte gesneden
  • 1 EL (5 g) Parmezaanse kaas, geraspt