Kaasspatzle met uien

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 600Koolhydraten: 79 g Vet: 19 g Eiwit: 24 g Voedingsvezels: 9 g Broodeenheden: 6,6

Kaasspatzle met uien

Bereiding

Bereidingstijd: 40 Minuten
Gaartijd: 10 Minuten
Calorieën per portie: 600

De spätzle:

De eieren met het mineraalwater in een kom opkloppen. De gezeefde meel beetje voor beetje erdoor roeren. De deeg met een kooklepel kloppen, totdat het luchtbellen toont en taai begint te worden. Met nootmuskaat en zout kruiden.

In een grote pan rijkelijk water koken, zout toevoegen en het vuur iets verlagen. Het spätzledeeg portiewijze aan het water toevoegen of met een spätzlepers. Zodra de spätzle boven komt drijven, met een schuimspaan eruit halen, met koud water laten afschrikken en in een zeef laten uitlekken.

De boter in een anti-aanbak pan opwarmen. De uienringen goudbruin bakken. De helft van de uien eruithalen en warm apart zetten. De spätzle met de kaas bestrooien en in voorverwarmde oven op 200 graden 10 minuten laten bakken. De kaasspätzle op twee borden verdelen en met de rest van de uien serveren.

De bladsalade:

De bladsalade op twee borden verdelen. Maak van de yoghurt, kruiden, mosterd, azijn, peper en zout een dressing. De bladsalade met de dressing serveren.

De fruitsalade:

Het fruit in een kom met wat citroensap en rietsuiker doen. De fruitsalade over twee dessertbordjes verdelen en serveren.

Opmerking

In de speciaal winkel kunt u 300 gram ingevroren spätzle of verse spätzle kopen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 EL rietsuiker (15 g)
  • Muskaat
  • 100 g verse kersen, gewassen, zonder pit, in fijne plakjes gesneden
  • Vers gemalen peper, zout
  • Zout
  • 130 g tarwebloem, gezeefd
  • Kruiden, fijn gesneden, mosterd, azijn
  • 10 EL emmentaler 45% vet (50 g)
  • 1 kleine perzik, gewassen, kern verwijderen, in fijne plakjes snijden
  • 100 g bladsalade (verschillende soorten, afhankelijk van het aanbod, schoongemaakt, in hapklare stukjes snijden
  • 1 middelgrote kiwi, geschild, gehalveerd, in plakken gesneden
  • 1 kleine appel, zonder kern, gewassen en in plakken gesneden
  • Wat citroensap
  • 1 EL boter (10 g)
  • 3 EL yoghurt 1,5 % vet (45 g)
  • 2,5 mineraalwater
  • 2 eieren
  • 6 middelgrote uien, geschild, in fijne halve ringen gesneden