Kalkoenmedaillons met gekruide pompoen

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 592Koolhydraten: 79,3 g Vet: 18 g Eiwit: 28 g Voedingsvezels: 7,5 g Broodeenheden: 6,6

Kalkoenmedaillons met gekruide pompoen

Bereiding

Bereidingstijd: 30 Minuten
Gaartijd: 15 Minuten
Calorieën per portie: 592

De pompoen in 2 x 2 cm grote stukjes snijden, de ui schillen en in reepjes snijden. In een pan 1 el olijfolie opwarmen, de ui en de pompoen toevoegen en kort aanbakken totdat de uien beginnen te glanzen. Met de groente bouillon afblussen. De walnoten klein snijden en toevoegen. Met kaneel, een sinaasappelschil en het sap, zout en peper op smaak brengen. Ongeveer voor 6-8 minuten op middelmatig vuur koken. De zure room en de sherry erdoor roeren, de krenten toevoegen en voor 4-5 minuten laten koken. De pompoengroente moet zacht zijn maar niet doorgekookt. De rijst in kokend water met zout koken en door een zeef halen. De kalkoenfilet in 4 gelijke grote medaillons snijden, met zout en peper kruiden en aan elke kant voor 2-3 minuten aanbakken. De pompoengroente met de 2 medaillons op een bord serveren samen met de rijst. Als dessert kunt u de 400 gram fruit naar keuze nemen.

Opmerking

Gebruik een Hokkaido pompoen. Deze pomoensoort heeft een zachte schil die lekker smaakt, hiermee bespaart u zichzelf tijd om de pompoen te schillen.

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 500 g pompoen, schoongemaakt zonder kern
  • Geraspte schil en sap van een ½ onbespoten sinaasappel
  • 2 EL zure room
  • 200 g kalkoenfilet
  • 400 g fruit naar keuze
  • 120 g rijst
  • 2 EL olijfolie
  • 2 EL sherry
  • 20 g krenten
  • Vers gemalen peper
  • 1 snufje kaneel
  • Zout
  • 2 walnoten