Kip cordon bleu

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 594Koolhydraten: 78 g Vet: 16 g Eiwit: 31,7 g Broodeenheden: 6,5

Kip cordon bleu

Bereiding

Bereidingstijd: 35 Minuten
Gaartijd: 25 Minuten
Calorieën per portie: 594

  1. Dek de kipfilets af met plasticfolie en klop ze plat met een vleeshamer. Beleg ze elk met een sneetje ham en een half sneetje kaas. Vouw het vlees en prik er een houten spiesje door.
  2. Strooi de bloem op een platte bord, doe het ei in een diep bord en roer, strooi ook het paneermeel op een platte bord.
  3. Kruid de gevulde kipfilets met peper en zout en wentel ze in de bloem. Wentel ze daarna in het ei en ten slotte in het paneermeel. Druk het geheel een beetje samen.
  4. Verhit de boter in een anti-aanbak pan en bak de kip cordon bleu aan beide kanten 5-6 minuten tot ze knapperig is. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Kook de aardappelen zoals gewoonlijk, en schil ze terwijl ze nog heet zijn.
  6. Verdeel de sla en de schijfjes tomaat op twee borden. Maak een vinaigrette met het kruidenmengsel, 3-4 eetlepels water, azijn, mosterd, peper, zout en olie. Serveer de gemengde sla met de vinaigrette.
  7. Verwarm het appelsap met de rietsuiker, het kaneelstokje en het citroensap in een pan.
  8. Doe de appelkwartjes erbij en laat ze ongeveer 8-10 minuten gaar worden op een zacht vuurtje. Verwijder het kaneelstokje en laat de stukjes appel afkoelen.

Opmerking

In plaats van kipfilet, kunt u ook kiezen voor kalkoenfilet.
Een ander lekker idee voor de vulling: light mozzarella en een schijfje tomaat.

Ingrediënten (2 porties)

  • 100 ml appelsap
  • 1 TL (5 g) mosterd
  • 2 grote (290 g) appels, geschild, zonder klokhuis, in kwartjes
  • ¼ kaneelstokje
  • vers gemalen peper, zout
  • een beetje citroensap
  • vers gemalen peper, zout
  • 1 EL (15 g) suikerriet
  • 3-4 EL water
  • 1 grote (80 g) tomaat, het midden verwijderd, in schijfjes gesneden
  • 2 (à 70 g) verse kipfilets
  • 1 EL azijn
  • 2 EL (20 g) paneermeel
  • 1 EL (10 g) bloem
  • 1 EL (10 g) olie
  • 1 EL (10 g) boter
  • 1 sneetje (20 g) Edammer kaas 30% vet, gehalveerd
  • 400 g aardappelen met schil
  • 1 EL (5 g) diepgevroren kruidenmix
  • 100 g sla (naar keuze), gewassen, in hapklare stukjes
  • 2 sneetjes (10 g elk) gerookte ham
  • 1 (medium, 60 g) ei