Knapperige kokosgarnalen met Aziatische groenterijst

Hoeveelheid energie per portie:Calorieën: 596Koolhydraten: 80,1 g Vet: 20,3 g Eiwit: 30,2 g Voedingsvezels: 7 g Broodeenheden: 6,7

Knapperige kokosgarnalen met Aziatische groenterijst

Bereiding

Bereidingstijd: 40 Minuten
Gaartijd: 20 Minuten
Calorieën per portie: 596

De garnalen met zout en cayennepeper kruiden. Met ei, meel, geraspte kokos en cornflakes paneren en apart zetten. De basmatirijst in 200ml water met zout koken en laten uitlekken in een zeef.

De shiitake paddenstoelen schoonmaken en in dunne reepjes snijden. De Chinese kool, de wortelen en de paprika in dunne repen snijden. 1 el sesam olie in een grote pan of wok doen en de shiitake paddenstoelen en de andere groente kort aanbakken. De knoflook, de taugé en de rijst toevoegen en het geheel aanbakken. Het geheel op smaak brengen met sojasaus, kurkuma en zout. De groene koriander en het citroengras erdoor roeren.

De garnalen in de nootolie van twee kanten goudbruin bakken en op de gebakken rijst leggen.

Als dessert: ananas in een limoen-mintmarinade

De ananas in stukken snijden. Het limoensap mengen met de suiker en de mint in dunne reepjes snijden. De ananas marineren.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 knoflookteentje, fijn gesneden
  • 1 EL sojasaus
  • 1 EL meel
  • 1 EL sesam olie
  • 10 g geraspte kokos
  • Cayennepeper
  • Peper, vers gemalen
  • 0,5 rode paprika
  • 1 EL noot olie
  • 250 g reuze garnalen met schaal.
  • 1 ei
  • 1 EL gesneden citroengras
  • 0,5 TL suiker
  • 1 TL verse limoensap
  • 20 g cornflakes
  • 50 g shiitake paddenstoelen
  • 50 g Chinese kool
  • 0,5 gepelde ananas
  • 1 EL gesneden groene koriander
  • Een takje mint
  • 50 g wortelen
  • 100 g basmatirijst
  • Zout
  • 0,5 kurkuma
  • 50 g taugé